lördag 19 september 2009

Äppelbubbert

Det här är ett recept som jag måste ha hittat i någon ålderstigen kokbok. Perfekt om man har lite överblivet bröd och för mycket äpplen. Det är inte så mycket socker i heller.


Äppelbubbert

4-6 personer

4 äpplen
4 skivor bröd av ljust mjöl
2 msk smör

Äggmjölk:
3 ägg
1 msk socker
1/2 tsk kanel
rivet skal av en citron
4 dl mjölk

Skär äpplena och brödet i småbitar, ungefär som sockerbitar. Stek först äpplena och sedan brödet i smöret. Blanda ned i en smord form, 20 cm i diameter. Vispa samman övriga ingredienser. Slå äggmjölken i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter. Serveras ljummen, eventuellt med litet gräddmjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar