tisdag 6 oktober 2009

Jämtröding

4 portioner

4 stycken 200 grams rödingar

Panering:
1 dl vetemjöl
1-1 1/2 tsk salt
vitpeppar

Stekning: 50 gram riktigt smör

Kryddsås med messmör:
4 msk finhackad gul lök
4 msk finhackad gräslök
1-2 msk smör
3 dl vispgrädde
1 1/2 msk finhackad dill
2 msk messmör
salt

Skrapa, rensa och skölj rödingarna . Låt huvud och fenor sitta kvar.
Vänd fiskarna i paneringen. Stek dem vackert bruna. Fisken är färdig när det går lätt att dra loss en fena.
Fräs löken genomskinlig tillsammans med gräslöken i litet smör. Tillsätt grädden och låt såsen koka ihop litet. Rör i dillen och messmöret. Smaka av såsen med litet salt.
Servera fisken med den heta såsen, kokt potatis och en fräsch sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar