söndag 23 maj 2010

Bovetebullar

48 stycken

1 l kokande vatten
3 dl bovetekross
3 dl vetekross
om man vill, 1 dl russin
3 dl hett vatten
50 g jäst
1 msk salt
1/2 dl olja
1 dl krossat linfrö
1 l grahamsmjöl
cirka 1 l lantvetemjöl

1. Koka upp 1 l vatten i en stor gryta. Slå i bovetekross, vetekross ( och ev. russin). Lägg på locket och låt det stå över natten eller några timmar.
2. Slå 3 dl hett vatten i grytan. Det skall bli en ljummen blandning. Smula ned jästen och rör tills den löser sig.
3. Tillsätt alla övriga ingredienser. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa en timme.
4. Knåda degen. Dela den i sex delar och forma till längder. Skär varje längd i 8 bitar.
5. Forma till avlånga bullar och lägg dem på plåt.
6. Låt jäsa i 45 minuter. Gräddas på mittfalsen i 10 minuter, i 250 grader. Låt svalna under duk. Delas mitt itu vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar