lördag 12 december 2009

Vit tryffelkaka

Vit tryffelkaka
12 personer

2 ägg
4 msk socker
knappt 1 dl vetemjöl
50 g smält vit choklad

Tryffel:
drygt 3 dl vispgrädde
350 g vit choklad, bruten eller bankad i bitar
250 g mascarponeost
1 tsk stötta kardemummafrön

1, Smörj en 20 centimeters spännform och klä bottnen med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker i 10 minuter, eller tills smeten är ljus och skummig och vispen lämnar spår några sekunder. Skeda ned mjölet.Vänd också ned den vita chokladen. Häll smeten i formen och grädda i ugn i 180 grader, 25 minuter. Låt svalna och flytta sedan kakan till ett galler. LÄgg tillbaka den kalla kakan i formen.
3. Koka upp grädden till tryffeln. Tillsätt kardemumman. Rör för att förhindra att grädden bränner fast. Låt svalna något. Tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält och blandats med grädden. Tag av den från plattan och rör tills smeten blandats nästan helt. Rör i mascarponen. Häll blandningen över kakan och ställ kallt i två timmar. Flytta den sedan till ett serveringsfat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar