lördag 23 april 2011

Åsas påsktårta med geranium





Min kusin Åsa hade gjort en påsktårta med pelargon, d.v.s. geranium eller, som den också kallas, Doktor Westerlunds hälsoblomma. Den dekorerade vi med påskkycklingar från Marsipangården. Så här hade hon gjort:

2 ägg och 2 dl socker vispas poröst. Häll i 10-15 hackade blad av geranium (Doktor Westerlunds hälsoblomma). Mixa ned 100 g smör. 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver och 2,5 dl mjöl. Häll ned detta i en smord form. Grädda i 175 grader 15-20 minuter. Åsa hade gjort en smarrig frosting Philadelphiaost, florsocker, gurkmeja, smör samt några extra geraniumblad, finhackade.

Gurkmeja har man i för att frostingen skall bli gul. Och det är ju jättenyttigt, det är faktiskt inflammationshämmande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar