Vädret har varit fantastiskt. Hägmattan är upphängd mellan äppelträden och grillen är ute ur uthuset. I dag grillade vi en stor laxsida. Till detta hade vi:
- sparris och humleskott, frästa i smör. - kammusslor, skivade, marinerade i lime och chili och brynta i smör. - en sallad på massor av kirskål, gula linser och tunna skivor av äpplen. - en röra på crème fraîche, majonnäs, lime, rom, dill och en del annat gott.
Detta kändes väldigt vårligt och fräscht. Och det var jättegott. Det var inget kvar på något av faten. Särskilt kammusslorna fick en härlig smak och smälte nästan i munnen.
Krinolinas kök. Ett kök med betraktelser, mat, dryck och inspiration från trädgård och upplevelser av olika slag. Mat skall vara god, men jag vill också helst att den skall fungera som friskvård och medicin för kroppen. Jag gillar också närproducerad och innovativ mat. Det skall också vara grönt. Ju grönare, desto bättre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar