lördag 2 oktober 2010

Äppelhirs

Hirs är ett ganska bortglömt sädesslag, men väl värt att prova. Finns på hälsokosten!


Äppelhirs

4 portioner

500 g hirs
3-4 syrliga äpplen
200 g mandel
4 dl vatten
1 msk rivet citronskal
3-4 msk lönnsirap
kanel efter behag

Koka hirsen i dubbla mängden vatten under lock. Följ instruktionerna på paketet. Klyfta äpplena och låt dem koka med de sista 10 minuterna. Mixa mandeln torrt. Tillsätt sedan vattnet litet i taget. Smaksätt mandelmjölken med citronskal och hälften av lönnsirapen.

Lägg hirsen i en eldfast form och häll mandelmjölken över. Stick litet med en gaffel så att mjöken rinner ned ordentligt. Ringla över resten av lönnsirapen och strö över kanel. Grädda lådan i cirka 15 minuter i 200 graders ugnsvärme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar