Jag var hos mostern på ön i havet utanför Waxholm i helgen. Vi var på promenad förbi badplatsen, runt bergssidorna, när vi såg en. Och en till. Och en till. Och sedan såg vi massor, som små söta dockparaplyer i gröngräset. Vi hittade inte mindre än 23 stycken. Vi åt dem stekta i smör på Vikabröd. Så otroligt gott. Den här svampen har en fin, aromatisk smak som utvecklas väl i en stekpanna med smör. Färgteckningen kan beskrivas som vispad grädde pudrad med kakao. Den har en mycket behaglig doft och smak av nymalet vetemjöl. Lycklig är du om du hittar den.
14 recept på julgodis
2 dagar sedan
Hej Krinolina! Jag har ju skaffat baksten, men känner mig trött på alla recept. Vilket är ditt bästa bröd? Tipsa mig gärna på min blogg! Kram Micke "Vespamore" Dunker
SvaraRaderahttp://vespamore.blogspot.com
Jag ska göra det! Har du kollat in Camilla Plums recept från "Bullar av stål"? Hon använder sin baksten ganska friskt. Kramar i långa banor/K.
SvaraRaderaHalloj! Nä det känner jag inte till alls, men det verkar ju toppen. Tack för tipset! Krampå're!
SvaraRadera