söndag 23 maj 2010

Jordnöts- och sesamfärs

4 portioner



1 tk (tekopp) soja-sesam-jordnötspasta (se föregående inlägg)
2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
1/2 finhackad liten lök
1 ägg
en liten nypa salt
1 tk krossat ekologiskt vete, brynt tillsammans med
8 stora hackade champinjoner

Blanda pastan med vitlök, lök och ägg. Rör ned den omsorgsfullt i vete- och svampblandningen. Packa färsen hårt i en smord form. Lägg ev. folie eller bakplåtspapper i botten. Ugnsstek i 175 grader i 25 minuter.

Servera med en sås gjord på
2 dl crème fraîche
2 msk finriven lök
salt och peppar
massor av finhackad persilja

Såsen kan kokas ihop eller serveras kall. Om man kokar den fräser man löken först i litet olja och häller sedan på crème fraîche. Varför inte servera med exempelvis ugnsrostade grönsaker och rotfrukter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar