måndag 2 mars 2009

Krinolinas bananpaj på kreolskt vis

Den här pajen hittades på i all hast inför ett matreportage i Arbetarbladet. Lyckligtvis blev den god.

Pajdeg: 3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten

Detta finfördelas i en skål eller i en matberedare. Degen får vila minst en halvtimme, sedan kavlas den ut och läggs i en pajform. Pajskalet gräddas i 200 grader i fem minuter.

Fyllning (blandas i en skål): 3-4 skivade bananer
3 msk vetemjöl
1 dl socker
1 dl grädde
2 msk kanel
2 msk kardemumma
1 msk vaniljsocker
om möjligt litet riktig vanilj
1 msk amaretto eller hasselnötslikör

Fyllningen hälls i pajskalet. Pajen dekoreras med nötter eller frön, vi använde pinjenötter och solrosfrön. Gräddas i 200 grader i 30 minuter. Serveras ljummen med löst vispad grädde eller vaniljglass.

1 kommentar:

  1. Yes!
    Det här receptet har jag tappat bort, så perfekt att det kom här!

    Vilken bra och intressant blogg du startat! Längtar efter att höra mer om dina bak- och matlagningsäventyr!

    SvaraRadera