måndag 16 mars 2009

Mellis


Sedan barnet var litet har det knaprat på frön och nötter till mellis. Jag ville inte hamna i kexträsket, det sa tandhygienisten att man borde undvika. Dessutom är det mycket tok i många sorters kex. Härdat fett och en massa annat skit. Frukt får hon äta hur mycket hon vill. En av favoriterna är solrosfrön och mandel i en skål tillsammans med en bit mörk choklad. Det känns OK med mörk choklad eftersom det är ganska litet socker i den, och eftersom den är full med antioxidanter och endorfiner. Första gången hon åt choklad var hon bara ett och ett halvt, men det syntes att det var en aha-upplevelse. Fröna innehåller en massa nyttiga fetter. Nötter med. Det får gärna vara några russin i också. Eller torkade aprikoser. Hon gillar även att knapra müsli direkt ur en skål. Ibland gör vi chokladgodis med mörk choklad som vi smälter i vattenbad och rör ner solrosfrön och sesamfrö i. Detta får stelna på smörpapper i en plan form. Jättegott till kaffet också. Och bättre för samvetet och figuren än en bulle...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar